arrow_drop_up arrow_drop_down

Chatsworth Country Fair - op en top British

De Chatsworth Country Fair in het Engelse Derbyshire is een van de bekendste buitenevenementen in Engeland. Deze jaarlijkse plattelandsmarkt begint dit jaar op vrijdag 30 augustus.

Chatsworth is een van de meest geliefde historische landhuizen en landgoederen in Engeland en staat bekend als het ‘nationale museum van het noorden’. Van beroemde kunstwerken en spectaculaire fonteinen in de tuin tot verfijnd winkelen, heerlijk eten en drinken en kilometerslange wandelingen. Chatsworth House, de residentie van de hertog en de hertogin van Devonshire staat in het prachtige landschap van het Peak District National Park, en speelt een hoofdrol in tal van film zoals ‘Pride and Prejudice’, ‘The Duchess’ en ‘The Wolfman’.

Tijdens de driedaagse Chatsworth Country Fair staan sensationele onderdelen op het programma zoals wedstrijdballonvaarten, parachutespringen, hondenraces, handboog en kleiduivenschieten, een oldtimerparade en voor de kinderen de altijd populaire kermis. Omdat Chatsworth Country Fair bedoeld is om te kijken, te doen en te proberen, kunnen bezoekers aan veel van de activiteiten deelnemen. De traditionele markt met meer dan 300 kramen en het ‘Fine Food Village‘ met kookdemonstraties van topkoks, wordt omlijst met optredens van doedelzakspelers en militaire bands.

Hoogtepunten zijn verder de middeleeuwse ridderspelen en de bloedstollende demonstraties van motorstunts in de grote piste. De gekostumeerde ridders van de ‘Knights of the Damned’ zullen elkaar onder het donderend geweld van roffelende paardenhoeven uit het zadel proberen te werpen. Het ‘Royal Signals Motor Display Team’ trakteert bezoekers op bloedstollende motorfietsacrobatiek en stunts bij snelheden van tegen de 100 kilometer per uur.

Naar dit event of een andere keer Chatsworth House bezoeken. Neem contact op voor de mogelijkheden!