Beleef Dubai Expo tijdens een zonvakantie
09 november 2021 
in Blog

Beleef Dubai Expo tijdens een zonvakantie

Een vakantie combineren met een bezoek aan de Expo 2020 Dubai? Dit kan tot 31 maart 2022. De expo ligt zeer centraal in Dubai op slechts 20 minuten rijden van Dubai Marina en is met een speciale metroverbinding uitstekend bereikbaar.  

Dubai

Dubai is een heerlijke winterzonbestemming met gemiddelde temperaturen van 22/28 graden. Naast stranden en mooie hotels heeft Dubai meer te bieden zoals Al Seef, de 1,8 km lange promenade langs Dubai Creek met een mix van moderne architectuur en Arabische wind tower houses. De Dubai Frame in Zabeel Park biedt een schitterend uitzicht en voor een urban beach feeling ga je naar La Mer met waterpark en openbare stranden.

AIN Dubai is het grootste reuzenrad ter wereld en maar liefst tweemaal de London Eye. Je vindt deze op Bluewaters Island. In Dubai vind je ook een Time Out market met diverse restaurants en terras.


Expo 2020 Dubai

De wereldtentoonstelling biedt onderdak aan vele paviljoens van meer dan 190 landen, die hun cultuur, erfgoed, kunst, eten en technologische innovaties tonen.  Er zijn drie themapaviljoens:. Het Opportunity paviljoen biedt op spellen gebaseerde reizen die de aandacht vestigen op wereldwijde uitdagingen zoals armoede, genderongelijkheid en klimaatverandering. Het Mobiliteitspaviljoen bekijkt het verleden, het heden en de toekomst van beweging en toont de ontwikkelingen en innovaties op dit gebied. In het Duurzaamheidspaviljoen maak je een emotionele reis door oceanen, bossen en de natuur. Hier vind je ook het paviljoen van Nederland met duurzame oplossingen en innovaties zoals een kegelvormige verticale boerderij.

Al Wasl Plaza is het centrale plein waar je in de avond een live theatershow kan bijwonen.

Entertainment en events

De Expo biedt voor een ieder wat wils. Met live shows van lokale talenten en wereldberoemde artiesten en festiviteiten en events uit meer dan 190 landen wordt er tevens een zeer uitgebreid entertainment- en eventprogramma geboden. Van de Spaanse flamenco tot maak-je-eigen-robot workshops en activiteiten die gaming combineren met lichaamsbeweging.

Gedurende de Expo zijn er divere themaweken zoals 

Kennis en leren; 12 - 18 dec 2021 - Hoe kunnen we onze kennis vandaag benutten en uitdagen om ons voor te bereiden op de toekomst?

Reizen & connectiviteit; 9 - 15 jan 2022 - Hoe zullen we de impact van de uitbreiding van onze digitale wereld en onze fysieke realiteit in evenwicht brengen?

Wereldwijde Doelen; 16 - 22 jan 2022 - Wat moeten we vandaag samen doen voor een betere wereld in 2030?               

Gezondheid en welzijn; 27 jan - 2 feb 2022 - Hoe kunnen we een gezonde, gelukkige wereld creëren?

Voedsel, landbouw en levensonderhoud; 17 - 23 feb 2022 - Hoe verbouwen we op duurzame wijze voedsel om aan de toekomstige vraag te voldoen?

Water; 20 - 26 mrt 2022 - Hoe beschermen we onze kostbaarste hulpbron vandaag, voor morgen?

Vliegreizen naar Dubai

Boek nu een paar dagen of langer een vakantie naar Dubai. Een 5-daagse vliegreis met Emirates inclusief dagpas Expo is er vanaf € 656 per persoon. Meer info/boeken ...

Tickets Expo

Het is verplicht vooraf je ticket te reserveren. Toegang is mogelijk met vaccinatiebewijs of negatieve test.