arrow_drop_up arrow_drop_down

September is Jenevermaand in Schiedam

September is de maand van de jenever in Schiedam. Zo was dit weekend de vijfde editie van het Jeneverfestival en zijn in het weekend van 27-29 september de Brandersfeesten. Wellicht kom je dan ook leden van het Jenevergilde ‘het Gulden Glaasje’ tegen!

De 35e editie van de Brandersfeesten staat bol van de evenementen met o.a. de openingsshow op vrijdag, veel live muziek in de binnenstad, activiteiten in de havens, gezellige kraampjes en de Branderszwemtocht op zaterdagochtend. Deze eindigt bij Herman Jansen aan de Noordvest, de distilleerderij van Bobby’s Schiedam Dry Gin. Ter ere van hun 5 jarig bestaan en in samenwerking met de distilleerderij hebben zij tijdens het Jenever Festival een Special Edition gelanceerd.

Bobby’s Schiedam Dry Gin Special Edition – East meets west

Bobby’s Schiedam Dry Gin is een op speciaal eikenvat gefinishte Bobby’s dry gin met een 5 jaar gelagerde Notaris moutwijnjenever als basis. Deze verrassende combinatie heeft geresulteerd in een spannend maar bovenal smaakvol product met vele lagen en complexiteit.

Voor de Special Edition is een batch Notaris moutwijnjenever uit 2014 als basis gebruikt. Niet geheel toevallig is 2014 het jaar waarin het merk Bobby’s werd opgericht. De Special Edition heeft vijf jaar op speciaal behandelde virgin bourbon vaten van Amerikaans eiken gerijpt. ‘De groeven aan de binnenzijde van die vaten geven het distillaat extra contactoppervlak. Dit resulteert in meer intense vanilletonen, maar je proeft ook verse citrus, peper en hout’ licht Master Distiller Ad van der Lee toe. Tenslotte bepaalde hij het alcoholpercentage op 42%, om zo het optimale resultaat uit de Special Edition te halen. En zoals altijd bij zowel Bobby’s als Notaris: geen toevoegingen, geen suikers, geen extracties, alleen de pure smaak van een tijdloze klassieker.

Deze speciale editie is leverbaar in beperkte oplage vanaf half oktober.

Bobby’s Schiedam Dry Gin is vernoemd naar grootvader, Jacobus Alfons, bij zijn vrienden en familie bekend als Bob of Bobby. Het was zijn recept die kleinzoon Sebastiaan inspireerde om in samenwerking met Distilleerderij Herman Jansen een unieke gin te creëren. Een gin met een unieke blend van de traditionele Schiedamse jenever en acht Indonesische specerijen en kruiden als kruidnagel, citroengras en kaneel. Een mix van oost en west dankzij de heimwee van grootvader Bobby.

Bobby’s Dry Gin wordt gedistilleerd door Herman Jansen, de toonaangevende distilleerderij uit Schiedam en wordt inmiddels in 46 landen verkocht. Uiteraard ook in ons eigen land.

Schiedam, Jeneverhoofdstad

Schiedam ademt vijfhonderd jaar jenevergeschiedenis en de stad heeft zich ontwikkeld tot een kenniscentrum en broedplaats voor gedistilleerde dranken. Grote en kleine producenten bevinden zich nog altijd in het historische centrum van Schiedam. Daarmee is Schiedam nog altijd dé plek voor bartenders uit alle windstreken om zich te informeren over de laatste ontwikkelingen in de wereld van het gedistilleerd. Hier ontstaan nieuwe merken en worden trends gezet voor nieuwe drankjes en cocktails. Miljoenen liters gedistilleerd verlaten de stad om overal ter wereld te worden geschonken en gedronken.

In het centrum van Schiedam vind je de hedendaagse gedistilleerd industrie, de historische jenevermonumenten, het Jenevermuseum, de oude branderijen en de hoogste molens ter wereld.