Duitsland

Duitsland voor stedentrip, rondreis maar ook wellness, wijn en golf!

Duitsland is een veelzijdige dichtbij bestemming. Geniet hier van de natuur in een van de 16 Nationale Parken of een van de andere natuurparken. Naast de kust zijn er meer dan 12000 meren en  16 UNESCO-biosfeerreservaten.

Qua cultuur is het aanbod ook groot met 46 UNESCO Werelderfgoederen, pittoreske dorpen en vele steden met historische highlights. Ook culinair heeft Duitsland meer te bieden dan de bratwurst met honderden sterrenrestaurants. Baiersbronn in het Zwarte Woud is de hotspot van Michelin-restaurants. Daarnaast zijn er 13 wijnregio's, meer dan 350 kuuroorden en vele wellnesshotels.

Dit alles maakt Duitsland een bestemming voor velen. Betaalbaar en met goede accommodaties!


Bekijk de mogelijkheden voor een vakantie naar Duitsland en regelmatig schrijven we een blog over Duitsland. 

Vakanties naar Duitsland
Video's over Duitsland
rheinhessen wandelen

Wandelen in de wijnregio Rheinhessen

Het heuvelachtige Rheinhessen is het grootste wijngebied van Duitsland met een nieuwe generatie wijnboeren die garant staan voor topwijnen. Klassieke witte druivensoorten zoals Rivaner, Silvaner en Riesling maar ook rode rassen zoals Portugieser en Dornfelder kom je hier tegen.

Het is een prachtig wandelgebied met wereldberoemde wijngaarden, prachtige vergezichten en historische bezienswaardigheden. Dat kom je bijvoorbeeld allemaal tegen op de RheinTerrassenWeg. 

Meer blogs over Duitsland

Vakanties naar Duitsland

Rondreizen

Maak een rondreis door een of meerdere regio's. Of ontdek de kust met de Hanzesteden, de Romantische Straße met de Titisee of toer langs de Moezel en de Deutsche Weinstraße.
berlijn

Stedentrip Berlijn of ???

Naast een stedentrip naar Berlijn zijn er meer interessante steden om te bezoeken. Met de auto, trein of vliegtuig. Denk aan Dresden, Hamburg, München of dichterbij Keulen.

Wintersport

Zuid-Duitsland met de Alpen maar ook de kleinere skigebieden in de Harz, het Sauerland, in het Zwarte Woud of in het Thüringer Woud zijn ideale wintersportbestemmingen.

Wijn & culinair

Duitsland heeft 13 wijnregio's waarvan een groot aantal dichtbij in Rheinland-Pfalz. Niet alleen de Moezel maar ook de Ahr, Rijn en Nahe. Of naar het Zwarte Woud?

wellness

Wellness

Met meer dan 350 kuuroorden en talrijke wellnesshotels is Duitsland een belangrijke bestemming voor zowel wellnessvakanties als kuurreizen.

Golf

In Duitsland vind je een ruime keuze aan golfbanen. Net over de grens, in Beieren, aan de kust of welke regio ook. Met accommodaties aan de golfbaan of in de nabije omgeving.

Fietsen & Wandelen

Ontdek de natuur van Duitsland tijdens een fiets- of wandeltocht. Er zijn duizenden kilometers aan routes. Volg een van de routes en er zijn ook diverse wandel- en fietsvakanties. Vanaf € 4 dagen.
moezel

Riviercruises

Een reisje over de Rijn, eventueel in combinatie met de Moezel of zuidelijker over de Donau. Ook Kerstmarktcruises en cruises voor Kerst, Oud & Nieuw. Er zijn al riviercruises vanaf 4 dagen. Vanaf € 225 p.p.

Boek je accommodatie online