Kroatië

Kroatië voor zonvakantie, cultuur, eilandhoppen maar ook wijn en wellness

Kroatië heeft veel te bieden. Prachtige natuur, een schitterende kust met duizenden eilanden, een rijk cultureel erfgoed en mediterrane stadjes. In het binnenland liggen prachtige natuurparken en ook aan de kust vind je beschermde natuurgebieden.


Kroatië heeft een spectaculaire kust met een lengte van bijna 6000 kilometer en maar liefst 1244 eilanden. Langs de kust vind je  bekende steden zoals Opatija, Zadar, Split en Dubrovnik. Prachtige steden met historische centra waar je in de steegjes kunt ronddwalen om al het pracht te bewonderen. Een aantal monumenten staan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst zoals het paleis van Diocletianus in Split, het oude centrum van Dubrovnik en Trogir.

Split

Unesco Werelderfgoed van Kroatië

In verhouding tot de oppervlakte heeft Kroatië een groot aantal culturele monumenten. En met een aantal die ook de lijst van Unesco Werelderfgoed hebben bereikt. Een van de redenen voor deze rijkdom is de uitzonderlijke liggen van Kroatië. Je vindt dan ook monumenten uit de periode van het oude Rome, de vroege Middeleeuwen, de mediterrane Renaissance, de Midden-Europese barok en het nieuwentijdse secessionistische erfgoed.

Vakanties naar Kroatië

strand

Zon & strand

Een fantastische zonvakantie op een van de eilanden of het schiereiland Istrië of het vasteland met de kust van Dalmatië.

Eilandhoppen

Bezoek tijdens een 15-daagse rondreis de mooie eilanden Brac, Hvar en Korcula vanaf Split. Inclusief bezoek aan Trogir.

Campings

De kust van de Adriatische Zee is een geliefde bestemming voor een campingvakantie. Ook glamping.

Fietsvakantie

Fietsen van Venetië door Slovenië naar Istrië, het gebied van de oude Republiek van Venetië. Een mooie reis door 3 landen.

Culturele groepsreizen

Culturele groepsreizen naar Kroatië.

Ook in combinatie met o.a. Slovenië, Montenegro en Servië.

Split

Autorondreizen

Ontdek Kroatië met je eigen auto of een huurauto. Ook in combinatie met de eilanden of Slovenië.

Wijn & culinair

Invloeden uit vele landen kenmerken de Kroatische keuken en prachtige wijnen worden geproduceerd in Dalmatië en haar eilanden.

wellness

Wellness

Het mediterrane klimaat, zee, natuur, cultuur, lekker eten en de prachtige wellnesscentra staan garant voor een heerlijke wellnessvakantie.

Cruises

De steden Split, Zadar en Dubrovnik worden vaak aangedaan tijdens een cruise door het oostelijke deel van de Middellandse Zee.