Luxemburg

Luxemburg voor natuur, cultuur maar ook wellness, wijn en golf!

Het groothertogdom Luxemburg is even groot als de provincie Drenthe met in het hart van het land de hoofdstad Luxemburg-Stad. In het noorden overheersen heuvels en lage bergen, terwijl het zuiden minder ruig is. De rivier de Moezel vormt met haar wijngaarden grotendeels de grens met het oostelijk gelegen Duitsland. Hier vind je ook het kuuroord Mondorf-les-Bains.


Luxemburg-Stad  is gebouwd als een vesting, heeft de bijnaam 'Gibraltar van het noorden' en staat bekend om de uit vroeger tijden overgebleven kazematten. Tegenwoordig is deze stad een centrum voor cultuur en vermaak en zetel van belangrijke Europese instellingen.


Op nog geen 4 uur rijden van Utrecht vind je een verrassende dichtbij bestemming met veel natuur. Luxemburg is dan ook een wandelland. De Mullerthal Trail langs spectaculaire rotsformaties is wellicht de bekendste route.


Bekijk de mogelijkheden voor een vakantie naar Luxemburg en regelmatig schrijven we een blog over Luxemburg. 

Vakanties naar Luxemburg
Video's over Luxemburg

Moezelvallei met wijn- en crémantkelders

De wijnroute van Luxemburg gaat langs de Moezel die de natuurlijke grens vormt tussen Luxemburg en Duitsland en dit zorgt ervoor dat er zowel Duitse als Franse culturele invloeden zijn. Het gezegde ‘in Luxemburg wordt zoveel gegeten als in Duitsland en zo goed als in Frankrijk’ gaat hier de ronde.

Geniet van de wijnen en crémants in een van de wijnkelders, wijnbars, restaurants en cafés in dit wijngebied.

Vakanties naar Luxemburg

Natuurhuisjes

Verblijven in de natuur in een van de natuurhuisjes? Bijvoorbeeld in het Mullerthal, ook wel Klein-Zwitserland genoemd.

Wandelen

Luxemburg is een geliefde bestemming voor een wandelvakantie. Boek een 4- of 6 daagse wandelvakantie vanuit Esch-sur-Sûre.

Luxemburg stad

Stedentrip Luxemburg

Luxemburg-Stad is gebouwd als een vesting, en staat bekend om de uit vroeger tijden overgebleven kazematten.

Wijn 

De Art Nouveau in Brussel bewonderen tijdens een groepsreis. Of een van de themareizen rondom WOI, Napoleon of Van Eijk?

Wellness 

Verblijf in een van de wellnesshotels of bezoek de thermen van Mondorf-les-Bains, vlakbij de Moezel en met hotel.

Golf

Op nog geen uur rijden van de Nederlandse grens kan je golfen op een van de prachtige banen. Een aanrader voor een korte break.