Moezelvallei met de wijnroute en wijn- en crémantkelders
08 juli 2021 

Moezelvallei met de wijnroute en wijn- en crémantkelders

Het Moezeldal stimuleert de zintuigen en doet je het alledaagse leven even vergeten. Vooral de kwaliteitswijnen van de Moezel zijn bijzonder smaakvol. Ze passen uitstekend bij de gefrituurde vis die geserveerd wordt in de gerenommeerde restaurants in de schilderachtige wijnbouwdorpen.

De wijn- en crémantkelders, de exotische wereld van een vlindertuin, het groot aquarium van Wasserbillig, wandelwegen in de wijngaarden, het folkloremuseum ”A Possen” in Bech-Kleinmacher of het wijnmuseum in Ehnen, een tochtje op de luxueuze passagiersboot “MS Princesse Marie-Astrid” of het nieuwe River Diva van Navitours behoren tot de hoogtepunten van het gebied. Zwembaden, wandelingen, goed aangegeven Nordic-Walking pistes, allerlei watersporten, mountainbiking, fietspaden, golf, … de sportieve mogelijkheden aan de Moezel zijn bijzonder veelzijdig.


Wijnroute langs de Moezel

De wijnroute van Luxemburg gaat langs de Moezel die de natuurlijke grens vormt tussen Luxemburg en Duitsland en dit zorgt ervoor dat er zowel Duitse als Franse culturele invloeden zijn. Het gezegde ‘in Luxemburg wordt zoveel gegeten als in Duitsland en zo goed als in Frankrijk’ gaat hier de ronde. Geniet van de wijnen en crémants in een van de wijnkelders, wijnbars, restaurants en cafés in dit wijngebied.

Schengen vormt het beginpunt van de Luxemburgse wijnroute en heeft internationaal bekendheid gekregen door het verdrag van Schengen uit 1985. Een andere bekende plek is Grevenmacher met het speciale wandelpad, de vlindertuin en de wijnkelders. Ook zijn er diverse excursiesmogelijkheden aan boord van de ‘MS Princesse Marie Astrid’.

Remich was vroeger een vissersplaatsje. Toeristen komen naar Remich voor het bijzondere landschap en wandelen graag door de straten van het pittoreske plaatsje of over de met bomen omzoomde esplanade.

Hier ook ligt het bekende kuuroord Mondorf-les-Bains. De thermen van Mondorf zijn al sinds 1847 bekend om de heilzame werking van het thermale water. Deze jarenlange ervaring staat borg voor een verscheidenheid aan kuren en behandelingen. Ontspannende wellnessbehandelingen maar ook therapeutische kuren voor het verlichten van reuma, klachten aan de luchtwegen en behandeling van overgewicht.

Hotels aan de Luxemburgse Moezel ...