Het Circuit van Spa-Francorchamps bestaat honderd jaar!
06 augustus 2021 
in België

Het Circuit van Spa-Francorchamps bestaat honderd jaar!

Vanaf zomer 2021 viert het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps zijn honderdste verjaardag met bijzondere activiteiten! Prachtig gelegen in de beboste heuvels van de Ardennen bij het stadje Spa, is het circuit een van de mooiste circuits in de autosport en favoriet bij coureurs over de hele wereld. 

Vroeger liep het Circuit van Spa-Francorchamps ook door de straten van het kuurstadje Spa, bekend van het gelijknamige water. Het geneeskrachtige water van Spa trok bezoekers uit alle windrichtingen, zoals tsaar Peter de Grote. De kuurgasten heetten ‘bobelins’. Nog steeds kun je in de voetsporen van de ‘bobelins’ een tocht maken langs de bronnen van Spa en het water, vers uit de bron, proeven. Lees het artikel over Spa ...

Festiviteiten rondom 100-jarig jubileum

Ter ere van het honderdjarig jubileum put het Circuit van Spa-Francorchamps met een exclusieve activiteit voor zijn fans uit een lange, rijke geschiedenis: de Eeuwfeestparade op o.a. 10 augustus. Aan het stuur van je eigen auto leg je de 7 km van de moderne lus van het traject af, om daarna illustere bochten van het oude circuit als Burnenville, Masta en Holowell te verkennen. Rond het circuit worden levensgrote racehelmen geplaatst waarin de hoogtepunten van een decennium worden uitgelicht. 

Ook om te onthouden: een show met 3D-projectie op het Place St-Remacle in Stavelot die de allereerste race en mijlpalen uit de rijke historie voor het voetlicht brengt. Het erepodium en de racecontrole met eigen ogen zien of met een coureur door de beroemde bochten Eau Rouge en Raidillon racen? Boek een rondleiding achter de schermen of een pistedoop. Naast de nationale races en buitenlandse kampioenschappen zoals de Formule 1 Grand Prix van België en de 24 uur van Spa, vinden er het hele seizoen activiteiten en evenementen plaats.

De Formule 1 Grand Prix met Max Verstappen zal in het weekend van 27-29 augustus gehouden worden. De Formule 1 Grand Prix gedurende het weekend bijwonen inclusief tickets en overnachtingen? Klik hier voor de mogelijkheden.


Combineren met vakantie in de Ardennen

Omringd door de bosrijke Ardennen, is de omgeving van het circuit een ideale bestemming voor een vakantie. De glooiende heuvels, afgewisseld met historische stadjes en dorpen, nodigen uit om te voet, per fiets of met de auto te ontdekken. Een bezoek aan het museum van het Circuit van Spa-Francorchamps in de Abdij van Stavelot mag niet ontbreken. In de onderaardse gewelven staan de oude bolides en motorfietsen die in het verleden over het circuit raceten. In Stavelot ligt ook Plopsa Coo, een pretpark voor de hele familie met tal van entertainmentopties, attracties, shows en een grote kabouter, genaamd Plop. 

Vakanties in de Ardennen ...

Formule 1 reizen ...

© foto:B.Lorquet-Circuit Spa-Francorchamps