Culinaire overnachtingen met Michelin-ster
03 juni 2022 
in Blog

Culinaire overnachtingen met Michelin-ster

Op 30 mei jl. zijn de Michelin-sterren weer uitgereikt met als toppers Inter Scaldes en De Librije. Daarnaast is er een groot aantal restaurants met 1 of 2 sterren waar je heerlijk kunt eten.

Ben je op zoek naar een culinaire arrangement bij een Michelin-sterrenrestaurant maar daarna lekker overnachten? Bekijk de onderstaande mogelijkheden en boek je culinaire overnachting! Nieuw is een arrangement bij PURS Luxury Boutique Hotel & Restaurant in het Duitse Andernach aan de Rijn.


Boetiekhotel 't Lansink - Hengelo, Twente

Dit voormalige theehuis ligt in de wijk Tuindorp in Hengelo. Het hotel is klassiek met een romantisch tintje en met de moderne faciliteiten van nu kun je echt even lekker ontspannen.

Het hotel heeft een gelijknamig restaurant dat bekroond is met 1 Michelinster. Dus schuif ’s avonds lekker aan en laat je smaakpapillen verrassen door de beste ingrediënten en prachtige streekgerechten.

Naast een bijzonder diner in hun eigen restaurant is het ook mogelijk om te dineren in een rijdende stoomtrein. Laat je culinair in de watten leggen terwijl je door het Twentse coulisselandschap rijdt. Een hele bijzondere ervaring.

Michelinsterarrangement of Stoomtreinarrangement inclusief 1 of 2 overnachtingen.  Meer info ...


Landhuishotel De Bloemenbeek - De Lutte, Twente

Ook in Twente ligt dit Landhuishotel met restaurant waar de keuken geïnspireerd is op de botanische gastronomie en de klassieke Frans-mediterrane keuken. Dit begeleid door prachtige wijnen uit de gehele wereld én van wijnlandgoed De Hakenberg. Voortdurend is de brigade bezig met verantwoord, geteelde producten en verwerkte ingrediënten, uit eigen streek, aangevuld met de heerlijkste kruiden en gewassen uit eigen kruidentuin of  ‘wild geplukt’ van eigen landgoed.

Geniet in de spa van het verwarmd zwembassin (circa 30º C) inclusief borrelbank en jetstream en tepidarium. Ook voor behandelingen kan je hier terecht.

Michelinsterarrangement inclusief 1 of 2 overnachtingen. Meer info ...


De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht

Aan de mooi Vecht ligt dit Hotel Restaurant gevestigd in een monumentaal pand. De keukenbrigade van De Nederlanden heeft een duidelijke filosofie: de ingrediënten moeten van de beste kwaliteit zijn, afkomstig van een eerlijke bron. Zo kunnen onze gerechten zonder veel opsmuk bereid worden waarbij alle smaken optimaal tot hun recht komen. Er wordt bij voorkeur zo veel mogelijk gebruik gemaakt van seizoensproducten en van streekproducten.

Michelinsterarrangement of culinair 4-gangenarrangement inclusief 1 of 2 overnachtingen. Meer info ...


Kaatje bij de Sluit in Blokzijl

In het havenstadje Blokzijl ligt Restaurant Kaatje bij de Sluis dat voor veel mensen dé reden is om af te reizen naar Blokzijl. Het restaurant is al 42 jaar bekroond met een Michelinster en wordt door Gault Millau geroemd vanwege het "uitstekende niveau". Geniet van de mooie gerechten met ingrediënten uit eigen streek op deze prachtige plek aan het water en met uitzicht op  de sluis. Je verblijft in het bijbehorende hotel Kaatjes Résidence aan de andere kant van het water.

Michelsterarrangement inclusief 1 overnachting. Meer info ...


Suitehotel De Posthoorn in Monnickendam

In het historisch centrum van Monnickendam ligt dit boutique hotel gevestigd in een 17-eeuws pand waar ooit Napoleon heeft geslapen. Genieten hier van een onbezorgde avond, waarin je wordt meegenomen op een culinair avontuur. Dit gebaseerd op de Franse keuken waarbij klassieke gerechten worden gecombineerd met moderne en innovatieve ingrediënten.

Verken tijdens je verblijf de vissersdorpen en stadjes aan het IJsselmeer zoals Edam, Volendam en Hoorn.

Michelinsterarrangement inclusief 1 of 2 overnachtingen. Meer info ...


Nieuw: 2 sterren arrangement in Duitsland bij Andernach aan de Rijn

In Andernach aan de Rijn ligt PURS Luxury Boutique Hotel & Restaurant met 2-sterren restaurant.

Authenticiteit, creativiteit, passie en toewijding kenmerken de PURS keuken. Elk gerecht wordt met de grootste zorg en aandacht voor detail bereid om een onvergetelijke culinaire ervaring te garanderen. In de keuken staat Yannick Noack en samen met zijn team brengt hij een uniek perspectief en passie in elk gerecht. Het gaat niet alleen om het eten zelf, maar ook om het verhaal erachter. Van de selectie van ingrediënten tot de presentatie op het bord, elk element is ontworpen om het verhaal van het gerecht te vertellen.

Andernach is een van de oudste stadjes in Duitsland en ook in de omgeving zijn er leuke uitstapjes te maken. Zoals naar het klooster van Maria Laach, burchten aan de Rijn en diverse wandel- en fietsroutes.

Michelinsterarrangement inclusief overnachting(en). Meer info ...

Dit is een selectie van de mogelijkheden!

Meer culinaire arrangementen ...

Buon appetit!