Kerstmarkten in Hanzestad Hamburg
22 november 2022 
in Kerst

Kerstmarkten in Hanzestad Hamburg

De Hanzestad Hamburg heeft zowel een maritieme als kosmopolitische uitstraling. Met vele hotels, restaurants, theaters en winkels, stranden langs de rivier de Elbe, de groene oevers van de Alster, een drukke haven en bezienswaardigheden uit de hele 1200-jarige geschiedenis van de stad. geschiedenis verwelkomt het vele bezoekers. Ook tijdens de Kerstperiode. 

Keuze uit circa 60 kerstmarkten in Hamburg

Er zijn maar liefst 16 kerstmarkten in de binnenstad maar ook kerstparades, prachtig verlichtte straten en pleinen én gave evenementen. Het is lastig kiezen tussen zoveel kerstmarkten maar deze mag je zeker niet missen:

Dompel je onder in een nostalgisch decor op de historische kerstmarkt aan de Rathausmarkt. Aangekleed door circusdirecteur Roncalli vind je hier klassiek speelgoed, wordt er heerlijke glühwein geserveerd uit historische karren en vliegt de Kerstman met zijn arrenslee drie keer per dag boven de kerstmarkt uit.

Bezoek ook zeker de kerstmarkt aan de Gänsemarkt; dit plein is helemaal omgetoverd tot een idyllisch peperkoekdorp. Op de White Magic Markt word je betoverd door een zee van lichtjes en het prachtige uitzicht over de Inner Alster Lake waar in het midden een feestelijke kerstboom staat.

En vergeet niet de oudste kerstmarkt van Hamburg (1922) in de Sint-Michaelskerk te bezoeken! Dit is de prachtige barokke hoofdkerk van Hamburg.

Bekijk de complete lijst ...


Kleurrijke kerstparades 

Om de kerstvreugde over de hele binnenstad te verspreiden, vertrekken naast het Gerthart-Hauptmann-Platz plein tijdens adventstijd elke zaterdag om 14.00 en om 17.00 uur kleurrijke kerstparades. Spot de parades!

Overige evenementen

Er is nog zoveel meer te doen rond de kerstperiode in Hamburg. Zo zijn er unieke culturele- en muziekevenementen in overvloed. In het 50-jarig jubileumseizoen van de wereldberoemde balletregisseur John Neumeier wordt zijn productie van het sprookjesballet De Notenkraker opgevoerd. Een klassiek kerststuk dat vlak voor tot kort na Kerstmis speelt.

Of bezoek een van de populairste klassieke werken om de feestdagen mee te vieren: het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Kerstmis wordt het oratorium naast vele andere concerten uitgevoerd in de Sint-Michaelskerk. Er zijn prachtige tentoonstellingen te zien langs de Kunstmeile Hamburg en verschillende concerten in de iconische concerthal Elbphilharmonie. 

Meer info ...

Paar dagen naar Hamburg?

Bekijk de aanbiedingen voor een stedentrip (met eigen vervoer of trein) of boek je hotel via onderstaande zoekbox.

Met de trein naar Hamburg? Bekijk hier de mogelijkheden.

  Booking.com