Een verrassende stedentrip naar Hamburg
22 augustus 2023 
in Blog

Een verrassende stedentrip naar Hamburg

De Hanzestad Hamburg in het noorden van Duitsland biedt een verrassende stedentrip met haar maritieme charme en kosmopolitische uitstraling. Geniet hier van het stadsleven met talloze hotels, restaurants, theaters en winkels maar ook koele stranden langs de rivier de Elbe, de groene oevers van de Alster, een drukke haven. Er is ook genoeg te ontdekken met bezienswaardigheden uit de 1200-jarige geschiedenis van de stad.

Hamburg, een van de groenste steden van Duitsland

Hamburg is bekend om de Koninklijke Tuinen van Herrenhausen, een van de mooiste parken van Europa. Met een oppervlakte van zo’n 640 hectare is Eilenriede het grootste bos in het hart van een Europese stad. Zelfs groter dan het Londense Hyde Park en bijna twee keer zo groot als Central Park in New York.

Breng ook een bezoek aan het kunstmatige meer de Maschsee. Je kunt hier niet alleen zwemmen maar ook zeilen, roeien, waterfietsen of surfen. Er is een zeil- en jachtschool waar je boten kunt huren en verschillende kano- en peddelclubs. Of wandel, fiets of jog over het zes kilometerlange pad langs het meer. Maak onderweg een stop bij een van de biertuinen, cafés en restaurants.

Hamburg voor foodies

Hamburg is ook de stad met de meeste groene Michelinsterren van Duitsland en zijn er tal van andere duurzame culinaire concepten. De stad heeft veel Michelinsterrenrestaurants (zoals Kevin Fehling's The Table, Haerlin en Jacobs Restaurant) en tegelijkertijd is de stad een hotspot voor een jonge, creatieve eet- en drankscene, met originele concepten.

Van 14 tot en met 18 september vindt hier ook de eerste editie van het OPEN MOUTH Food Festival plaats. Met lokaal geproduceerde producten kan je de gastronomische diversiteit van Hamburg ervaren. Op diverse locaties in de stad én op het evenemententerrein in Oberhafenquartier vind je een gevarieerde mix van gastronomische belevenissen, proeverijen en uiteraard muziek.

Hamburg, kunst & cultuur

Bezoek naast de wereldberoemde concertzaal Elbphilharmonie en Speicherstadt (grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld - UNESCO werelderfgoedlijst) bijvoorbeeld de jubileumtentoonstelling CASPAR DAVID FRIEDRICH: Art for a New Age. Speciaal voor de 250e verjaardag van de belangrijkste kunstenaar van de Duitse Romantiek presenteert de Hamburger Kunsthalle van 15 december 2023 t/m 1 april 2024 deze tentoonstelling.

Of bezoek de indrukwekkende St. Pauli Bunker. Vanaf uiterlijk oktober 2023 is deze voormalige luchtafweerbunker uit de WOII helemaal geopend voor publiek en biedt onderdak aan nachtclubs, een grote muziekwinkel en muziekevenementen. De binnenkort aan te leggen tuinen op het dak, zijn onderdeel van het ambitieuze groene daken project in Hamburg.

Met de in 2018 geïntroduceerde 3-dagenpas van de Kunstmeile Hamburg krijg je drie opeenvolgende dagen onbeperkt toegang tot vijf gerenommeerde kunstinstellingen in het centrum. Ideaal voor een culturele city trip!

Hamburg, cruisehaven

Hamburg is ook een cruisehaven voor zeecruises maar ook riviercruises. Van 8 tot en met 10 september vindt hier dan ook het meest spectaculaire cruisefestival ter wereld plaats. De Elbe promenade wordt gedurende deze dagen omgetoverd tot dé cruise hotspot van Europa met 's werelds grootste cruiseschepen. Er is ook een aanvullend programma bestaande uit podiumacts, gastronomie en winkelmogelijkheden. Liefhebber van luxe en de maritieme wereld? Dan wil je dit zeker niet missen! Meer info over de Cruise Days ...

En nog veel meer ...

Wat dacht je van een bezoek aan de wat minder bekende wijken Eimsbuettel-Eppendorf. Beiden bieden veel water en groen en ieder heeft een eigen karakter. In Eppendorf vind je prachtige oude gevels van gebouwen, voortreffelijke restaurants, maar ook chique boetieks en veel kleine winkeltjes terwijl er in Eimsbüttel vooral rust en kalmte heerst. Dus kom vooral naar Hamburg en ontdek zelf wat er allemaal te zien en doen is! Kun je niet wachten? Meer info op www.hamburg-travel.com.

Stedentrip naar Hamburg

Boek een stedentrip naar Hamburg met de trein! Wel zo handig om deze havenstad te bezoeken.

  Booking.com 

Tours & Tickets in Hamburg