Cochem aan de Moezel
01 augustus 2021 

Cochem aan de Moezel

Cochem, het charmante plaatsje aan de Moezel, is een ideale plek voor een vakantie, een weekendje weg of een dagje uit! Voor elk wat wils. Of je nu geniet van een glaasje Moezelwijn op een van de terrassen aan de Moezelpromenade, gaat winkelen of op ontdekking gaat langs het Marktplein en de nauwe straatjes van de deels nog ommuurde binnenstad, Cochem weet je steeds te bekoren.  Het typische beeld is de unieke ligging aan een meander van de Moezel met de Rijksburcht die al duizend jaar het stadsbeeld beheerst. Een bezoek aan dit indrukwekkend bouwwerk is een aanrader. 


Een boottocht op de Moezel geeft je een beeld van dit prachtig landschap met de steile wijngaarden afgewisseld met bossen en rotspartijen en de liefelijke wijndorpjes aan de oevers.

Wijn en wijnfeesten

De Moezelwijn is het product van de hele Moezelregio. Al 2000 jaar geleden- vanaf de Romeinse tijd- werden hier wijnstokken geplant. De Riesling is hier de voornaamste druivensoort  en brengt de beste witte wijnen voort. De vele wijnfeesten in Cochem en de dorpjes in de omgeving trekken heel wat bezoekers aan. Cochem is een bijzonder levendig stadje het hele jaar door! Naast de wijfeesten zijn er nog tal van evenementen waaronder een markt van ambachten, een feest rond de wijnbergperzik of de kerstmarkt.


Fietsen en wandelen langs de Moezel en wijngaarden

Bij een fietstochtje langs de mooi aangelegde fietspaden aan de Moezel of een wandeling door de wijngaarden geniet je ten volle van de natuur. Er zijn talrijke uitgestippelde wandelpaden met heerlijke uitzichtpunten, zoals van boven op de Calmont met zijn steilste wijngaarden van Europa. 

Een fietsvakantie maken langs de Moezel en Saar? Er is een 6-daagse fietsvakantie van Trier via Cochem naar Koblenz; deze is eventueel uit te breiden met een dag fietsen langs de Saar. Meer info ...

Tip: de wandeling door het dal van de wilde Endert werd door een wandelmagazine verkozen als mooiste van Duitsland! 

Voor families met kinderen zijn verder in de omgeving het wild- en recreatiepark in Klotten of het golfslagzwembad en de “waterwereld” voor kinderen in het recreatiecentrum van Cochem.

Musea

Bezoek het regionale Mosellandmuseum in Ernst voor een nostalgische kijk naar de jaren 50 en 60 uit de vorige eeuw. De nationale bunker, wordt wel de “schatkamer” van de Koude Oorlog genoemd. Er is de 200 jaar oude mosterdmolen die je onder  begeleiding kunt bezoeken en het abdijmuseum van Treis-Karden vlakbij de Sint-Castordom stelt kunstschatten uit het voormalige klooster ten toon naast voorwerpen uit de Romeinse en Frankische tijd.

HolidayBreak in Cochem

  Booking.com