arrow_drop_up arrow_drop_down

Tallinn met best bewaarde historische binnenstad

Tallinn heeft vele bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse binnenstad Vanalinn met haar ijzeren straatlantaarns, kasseienstraatjes, gothische torenspitsen en middeleeuwse marken. Aan het centrale plein ligt het Gothische stadhuis en op de hoek de oudste apotheek van Europa met in de achterkamer een collectie van historische medische snuisterijen.

Pittoresk is de St. Catharine’s Passage met vele winkeltjes en werkplaatsen waar je keramiek, handbeschilderde zijde, quilts en nog meer kunstnijverheid kunt kopen. Sinds 1997 staat dit oude centrum op de Werelderfgoedlijst van Unesco als best bewaarde historische binnenstad van Noord-Europa.

 

Na een bezoek aan deze middeleeuwse binnenstad krijg je een kijkje van het moderne Tallinn in de wijk Rotermann, een voormalig fabrieksterrein gelegen tussen het oude centrum en de haven. Rotermann is nu een zaken- en cultureel centrum met avant-garde architectuur.

Tallinn is een groene stad met meer dan 50 parken waarvan een aantal ook net buiten het oude stadcentrum zoals het park bij Towers Square waarvan je een prachtig uitzicht hebt op de stadsmuren.

Bezoek deze moderne Baltische stad met zowel Scandinavische als Europese en Russische invloeden tijdens een citytrip. Tallinn ligt op circa 2 uur vliegen van Amsterdam.

Neem contact op voor een voorstel op maat.