Bike & Wine: Fietsen door wijnregio's
14 juni 2022 
in Blog

Bike & Wine: Fietsen door wijnregio's

Al fietsend door een mooi landschap met wijngaarden, leuke wijndorpen en andere bezienswaardigheden leg je de kilometers zonder dat je het merkt af. Met onderweg een stop voor een bezoek aan een wijnboer, een lekkere lunch met een glas wijn of picknicken aan de rand van een wijngaard? 

Een paar suggesties voor een fietsvakantie in een wijnregio zoals de bekende Moezel met de Moselradweg, een culinaire fietsvakantie in de Bourgogne of het Weinviertel in Oostenrijk combineren met Zuid-Moravië aan de andere kan van de grens. Hier vind je niet alleen wijngaarden maar ook bijzondere kastelen. Met in een van hen zelfs een het nationale wijnmuseum.

Moezel & Saar


Een fietstocht maken langs de Moezel, met eventueel ook de Saar? De fietsroute langs de Moezel is een van de populairste rivierfietsroute. Het landschap is prachtig met de wijngaarden, mooie dorpen en burchten. 

Er is een 6 - en 7-daagse fietstocht vanaf Trier naar Koblenz incl. bagagevervoer.

Vanaf € 460 p.p. Meer info/boeken ...

Culinaire Fietsvakantie in de Bourgogne

Ontdek de Bourgogne tijdens deze fietsvakantie. Fiets langs bekende wijndorpen en beroemde wijngaarden. De afstanden zijn niet te lang per dag dus genoeg tijd om te genieten!

Trektocht vanuit Beaune met bagagevoer over hoofdzakelijk fietspaden. Keuze uit 4-daagse en 7-daagse fietsvakantie.

Vanaf € 585 p.p. Meer info/boeken ...

Fietsvakantie Grand Cru


Fiets langs beroemde wijnhuizen in de Haut-Médoc, Côte de Bourg, Pomerol, Saint-Émilion en Entre-Deux-Mers, waar u rondleidingen kunt bijwonen en wijn kunt proeven.

7-daagse reis vanaf € 1.050 p.p. Meer info/boeken ...

Ook fietsen in de Elzas, Loire of Provence ...

Verken de Elzas of de Loire met de fiets. Er zijn mooie routes uitgezet en hetzelfde geldt voor de Provence. Of een andere regio per fiets ontdekken. Bekijk de mogelijkheden voor een trektoch met bagagevervoer of een fietsvakantie vanuit 1 plek!

Fietsvakanties in Frankrijk ...

Oostenrijkse Weinviertel & Zuid-Moravië


Deze fietsvakantie begint in het Weinviertel in Oostenrijk waar je 3 dagen verblijft. Vervolgens ga je  de grens over naar Zuid-Moravië, een wijnregio in Tsjechië. Hier bezoek je de kastelen van Lednice en Valtice en het wijndorp Mikulov.

Deze 8-daagse fietsvakantie rondom wijn en historie is er vanaf € 985 op basis van half-pension.

Meer info/boeken ...