Culinaire fietstochten door Nederland
22 juni 2022 
in Blog

Culinaire fietstochten door Nederland

Wil je een fietstocht maken door het Nederlands landschap én lekker eten? Boek een culinaire fietsvakantie en maak een keuze uit een van de vier mogelijkheden, van Friesland tot Limburg!


Culinaire fietsvakantie door fietsprovincie Drenthe

Een verrassend fietstocht door het afwisselende en fietsvriendelijke Drenthe. Over rustige paden en wegen langs de mooiste natuurterreinen, door dorpen en langs bezienswaardigheden zoals de prehistorische hunebedden.

Na het fietsen is het tijd voor ontspannen met een goed diner. Enkele restaurants worden genoemd in de Gault Millau, de Lekker of hebben een Bib Gourmand of zelfs een Michelinster.

Er is een 4-daagse en 6-daagse fietsvakantie. Meer info ...


Culinaire fietsvakantie Friesland en Groningen inclusief Schiermonnikoog

Deze culinaire ontdekkingstocht gaat door het het noorden van Nederland inclusief de Waddeneilanden. Fiets door de prachtige Nationale Parken de Alde Feanen, het Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Onderweg ga je langs terpen en wierden met hun laatmiddeleeuwse kerkjes en statige boerderijen of maak je met een voetveer oversteekjes in waterrijke gebieden. Bij de 4-daagse fietsreis bezoek je alleen Schiermonnikoog en bij de 7-daagse ook Ameland. Overnachting is in goede hotels en enkele van de restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of de Michelingids.

Er is een 4-daagse en 7-daagse fietsvakantie. Meer info ...

Culinaire fietsvakantie in Twente

Een heerlijke, afwisselende fietsvakantie door één van de mooiste fietsgebieden van Nederland: Twente. Fiets langs havezathen en bossen met boerderijen, dorpen en (kunst)stadjes zoals Ootmarsum. Overnachting in mooie hotels en je geniet  van uitstekende maaltijden in restaurants die behoren tot de betere uit de regio;, adresjes om door te geven aan vrienden. Enkele restaurants van deze tocht worden genoemd in de Gault Millau of hebben een Bib Gourmand. 

Er is een 4-daagse en 7-daagse fietsvakantie. Meer info ...


Culinaire fietsvakantie in Limburg

Een gevarieerde, verfrissende en smakelijke fietstocht door het lekkerbekkenlandschap in Nederlands en in Belgisch Limburg. Met de Maas als leidraad en beekdalen, boswegen en heidepaden als richtsnoer ontdek je de mooie natuur, idyllische dorpen en pittoreske stadjes. De restaurants behoren tot de betere uit de regio en zijn adresjes om door te geven aan vrienden. Sommige restaurants worden genoemd in de Gault Millau, Bottin Gourmand of hebben een Bib Gourmand.

Er is een 4-daagse en 6-daagse fietsvakantie. Meer info ...