Gentse Feesten en meer in Gent deze zomer
17 juni 2022 
in Blog

Gentse Feesten en meer in Gent deze zomer

Wil je er binnenkort even tussenuit, maar niet te ver van huis? Denk dan aan Gent net over de grens en een leuke bestemming voor een stedentrip. Deze zomer zijn er ook tal van evenementen zoals de Gentse Feesten. Tien dagen lang zetten deze feesten de stad in vuur en vlam.

Gentse Feesten vanaf 15 juli

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen zijn opgelopen, wordt er in Gent de zomer gevierd met de Gentse Feesten. Van 15 juli tot en met 24 juli 2022 verandert de stad in één groot feest. 

De Gentse Feesten is het grootste volksfeest van België én van heel Europa! Tien dagen lang staat de Belgische stad in het teken van muziek, theater en straatanimatie. Voor ieder wat wils want de genres en thema's lopen ontzettend uiteen. Wat de feesten nog aantrekkelijker maakt, is dat alle concerten gratis bij te wonen zijn. Bekijk hier de volledige concertagenda.

Foodtruck-Gentse-Feesten-2-Bas-Bogaerts---copyright--Stad-Gent-Dienst-Toerisme

Proef de smaak van Gent

Naast de concerten en theatervoorstellingen is het festival ook de perfecte gelegenheid om de gastronomie beter te leren kennen. De vele eet- en drankkramen zorgen ervoor dat je geen honger of dorst hebt. Je kan ook de speciale Foodie Tour boeken. Tijdens deze tour ontdek je Gent en haar haar bezienswaardigheden aan de hand van verschillende kleine gerechten.

Meer dan een festival

Wil je ook van de cultuur en geschiedenis genieten in Gent? Dan is een van de wandelingen tijdens het festival een aanrader. Allerlei thema's worden er uitgelicht tijdens de wandelingen, zo maak je bijvoorbeeld kennis met de geschiedenis van de stad of leer je meer over het leven van de kunstschilder Van Eyck. Voor de speurneuzen zijn er ook speciale wandelingen met een zoektochtboekje, als een soort Sherlock Holmes verken je de stad.

Andere leuke evenementen in Gent

Naast de Gentse Feesten heeft de stad een bomvolle evenementenkalender. In de zomermaanden kan je genieten van de lekkerste bieren bij het Dok Brewing Festival of proef je de fijnste vegan gerechten tijdens Vegan Summer Fest, het grootste Belgische vegan Festival. Ook voor muziekliefhebbers staan er voldoende evenementen op de planning. Ontdek de hedendaagse Belgische Jazz bij Jazz in 't Park of bezoek Meer Stemmig Gent voor de mooiste muziek uit de renaissance. 

Bekijk de zomeragenda!


Hotels en meer

Gent is zowel met de trein als de auto goed te bereiken. Bekijk hier de mogelijkheden voor de trein. Op zoek naar geschikte accommodatie voor je stedentrip naar Gent? 

  Booking.com 

Tours & Tickets