Nachtskiën in Tiroler Zugspitz Arena
25 januari 2023 
in Blog

Nachtskiën in Tiroler Zugspitz Arena

Er ligt volop sneeuw in de Tiroler Zugspitz Arena, heerlijk voor fervente skiërs en snowboarders. Voor de afwisseling is het ook gaaf om eens in het donker te gaan wintersporten. Dat kan elke donderdag op de verlichte piste van Bergwang. Hier kan je nachtskiën en snowboarden. In Ehrwald kun je nachtrodelen op de skipiste. En wat is er mooier dan een nachtelijke tocht onder de heldere sterrenhemel?

Nachtrodelen in Ehrwald is een formidabele belevenis. Je rodelt niet over een geprepareerde singletrack maar over een brede, 3 kilometer lange, blauwe skipiste. Je hebt dus alle ruimte en kunt veel snelheid ontwikkelen omdat je 400 hoogtemeters naar beneden glijdt. Langs de piste zijn er ook nog eens drie hutten geopend: Tiroler Haus, Ehrwalder Alm en de Ganghofer Hütte. Hier kan je voor of tijdens het rodelen gezellig fonduen met een wijntje, bier of schnaps. Informatie: www.zugspitzarena.com/nl.

Bergwang, hoogst gelegen sneeuwzeker wintersportdorp

Berwang is het hoogst gelegen sneeuwzekere wintersportdorp in de Tiroler Zugspitz Arena. Hier kun je elke donderdagavond skiën als het licht brandt op de Egghof Sun Jet-piste. De skiverhuur, restaurants en après-ski bars zijn gewoon open. Nachtskiën is bij de Top Snow Card inbegrepen. In het licht van de volle maan is een nachtelijke pistenafdaling echt betoverend.

Ben je meer een ochtendmens? En heb je altijd al als eerste op de piste willen zijn om je sporen in de verse sneeuw achter te laten? Bij First Track in Lermoos hebben wintersporters daar de helemaal de gelegenheid voor. Je begint ’s ochtends in het donker en skiet de zonsopgang tegemoet. Inclusief een heerlijk ontbijt en grandioos uitzicht.

Zeven skigebieden vol winteravontuur

De Tiroler Zugspitz Arena biedt zeven skigebieden vol winteravontuur voor skiërs en snowboarders. Met fantastische, afwisselende pistes, funparks en freeride-routes, gezellige hutten en gegarandeerde sneeuw. En natuurlijk een prachtig bergpanorama aan de Tiroolse kant van de Zugspitze. De skigebieden Ehrwald, Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos beschikken tezamen over 143 kilometer aan pistes en 57 kabelbanen.

Langlaufen

Skiën of snowboarden zijn heerlijke wintersporten, maar ga ook eens langlaufen als je in de bergen bent. Het is geweldig voor je conditie en de sport geeft enorm veel voldoening. Het skigebied van de Tiroler Zugspitz Arena is ideaal om alle wintersporten te combineren. Hier vind je naast skipistes een uitgebreid netwerk van loipes dat zich uitstrekt over meer dan 130 kilometer.

De Arena-loipe is met een lengte van circa 40 kilometer het langst en leidt door de vele dorpjes in de Tiroler Zugspitz Arena. Hij is zeer geschikt voor beginners omdat het parcours vrij vlak is. Zoek je het liever hogerop in de bergen ga dan met de lift naar de hoogteloipes. Hier geniet je met volle teugen geniet van de frisse berglucht te midden van de schilderachtige panorama’s.

langlaufen zugspitze

Golf-loipe Ehrwald altijd open

De besneeuwde rondlopende golf-loipe in Ehrwald is altijd open, zelfs bij warmere temperaturen in de winter wordt de 2,7 kilometer lange rondlopende loipe altijd geprepareerd. Naast Ehrwald hebben ook de andere Zugspitzdorpen Lermoos, Biberwier, Berwang, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos uitstekend geprepareerde loipes.

De langlaufgebieden in de Tiroler Zugspitz Arena werden in 2021 bekroond met het langlaufkwaliteitskeurmerk van Tirol. Het Tiroler Loipen-Gütesiegel wordt toegekend aan langlaufloipes met een gemiddelde sneeuwbedekking van circa 10 cm op 80 dagen. Daarnaast moeten de paden voldoen aan kwaliteitsnormen als bewegwijzering, minimale lengte en breedte en verzorging. Alle langlaufloipes in dit gebied kunnen gratis worden gebruikt.

De Tiroolse regio bij de Zugspitze is een gecertificeerde Cross-Country Ski Holidays Destination. Dat betekent dat de langlaufhotels speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van langlaufers. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Bierbrouwen en meer op grote hoogte

In de Tiroler Zugspitz Arena kan je samen gastronomisch genieten als nergens anders. Zo vind je in Berwang de hoogste Alpine-brouwerij van Oostenrijk. De hooggelegen brouwerij ‘Stadl-Bräu’ werd gebouwd in 1995 en is gevestigd in Hotel Thaneller in Berwang. Hier worden drie heerlijke bieren gebrouwen van vers bronwater uit de bergen. Ze zijn te proeven in de gezellige bierstube.

Schnaps proeven kan je bij de Berwanger Schnapsbrenner-familie Rosen. Je kunt er ook deelnemen aan workshops schnaps distilleren, dat kan het hele jaar. De familie komt uit een traditie van distilleren van verfijnde schnaps uit fruit, wortels en bessen. Specialiteiten van de familie Rosen zijn berghooibloembrandewijn en rozenmispelbrandewijn.

schnapps zugspitze

Wil je verder de hoogte in, stap dan in de Zugspitzbahn naar het Panoramarestaurant op de 2962 meter hoge Zugspitze. Hier kan je genieten van culinaire hoogstandjes zowel overdag als 's avonds. In het gezellige bergrestaurant met schitterend uitzicht krijg je specialiteiten uit de lokale en internationale keuken voorgeschoteld. Aanrader: een gezellige fondue-avond bij zonsondergang of een heerlijk ontbijt bij zonsopkomst.

Top Snow Card

De Top Snow Card, die de skigebieden van de Tiroler Seite der Zugspitze verbindt met de Duitse buren Garmisch-Partenkirchen, Mittenwald en Grainau is verkrijgbaar bij alle liftkassa’s. De card biedt toegang tot 214 afwisselende kilometers aan pistes, waarvan 66 % altijd besneeuwd. Het gebied telt veel gezellige almen en hutten met alles wat je wenst aan eten, drinken en terrassen te midden van de imposante bergen. Bij elke hut geniet je van Tiroolse gastvrijheid, stevige regionale specialiteiten en onvergetelijke panorama’s.

Tiroler Zugspitz Arena, net over de grens met Duitsland

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en wintercampings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur, maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven.

Wintersportvakanties

SnowTrex biedt wintersportvakanties naar Berwang en TUI naar zowel Berwang als Ehrwald en Lermoos.